Termin: 21 września (sobota) od godz. 15:00 do godz. 22:00.
Miejsce: Patio Hotelu Gromada Centrum Warszawa, w przypadku niekorzystnej pogody sala Malwa
Prowadzący: Michał Kopeć*
Tematy: podstawowe techniki degustacji, warzenie piwa, ciekawostki, obalanie piwnych mitów, konkursy, humor, zaproszenie do stołu degustacyjnego
W trakcie biesiady można zapoznać się z procesem zacierania i warzenia piwa. Warzenie połączone jest z kursem kiperskim. Prowadzący demonstruje proces powstawania piwa, odpowiada na pytania, pokazuje ciekawostki oraz obala mity związane z piwem. Uczestnicy mogą spróbować (skosztować) różnego rodzaju piw.
W trakcie imprezy do nabycia piwo oraz potrawy przygotowane przez szefa hotelowej kuchni.
Dla uczestników przygotowane specjalne menu grillowe:
- Cheese and bacon burger z sosem szefa kuchni
- Wędzone, domowe kiełbaski z szałwią i majerankiem
- Żeberka wieprzowe w sosie BBQ
- Nóżki kurczaka w marynacie akacjowej
Zapraszamy! Wstęp wolny.
* Michał Kopeć – od 15 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Kuźnia Dobrego Smaku, Piwoznawcy oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.