Zapraszamy na warsztaty warzenia piwa z biesiadą grillową w Hotelu Gromada Centrum

Piwo

Piwo

Termin: 21 września (sobota) od godz. 15:00 do godz. 22:00.
Miejsce: Patio Hotelu Gromada Centrum Warszawa, w przypadku niekorzystnej pogody sala Malwa
Prowadzący: Michał Kopeć*
Tematy: podstawowe techniki degustacji, warzenie piwa, ciekawostki, obalanie piwnych mitów, konkursy, humor, zaproszenie do stołu degustacyjnego

W trakcie biesiady można zapoznać się z procesem zacierania i warzenia piwa. Warzenie połączone jest z kursem kiperskim. Prowadzący demonstruje proces powstawania piwa, odpowiada na pytania, pokazuje ciekawostki oraz obala mity związane z piwem. Uczestnicy mogą spróbować (skosztować) różnego rodzaju piw.

W trakcie imprezy do nabycia piwo oraz potrawy przygotowane przez szefa hotelowej kuchni.

Dla uczestników przygotowane specjalne menu grillowe:

  • Cheese and bacon burger z sosem szefa kuchni
  • Wędzone, domowe kiełbaski z szałwią i majerankiem
  • Żeberka wieprzowe w sosie BBQ
  • Nóżki kurczaka w marynacie akacjowej

Zapraszamy! Wstęp wolny.

* Michał Kopeć – od 15 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Kuźnia Dobrego Smaku, Piwoznawcy oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.


BBA Transport System

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *